here for everything!

Sunday, August 7, 2016

Day in surgery room

Assalamualaikum, hai!

Its been a year now that I don't write any of story on  this lovely page. I don't know act what to write on. But yah, on August 3, 2016 I had my first experience being in surgery room. 

" hahaha okay, stop write in english nisa, you don't have nice vocab in english right? em "

so nak dijadikan cerita... aku alami pengalaman pertama berada dalam surgery room tu ada sebab,. sebab dia.. doktor nak buang tumor. Tumor ape? haa tu rahsia naa..! biar ceq jaa tahu. Rasa macam dalam drama je bila dh masuk bilik surgeri tu.. seramlah jugak. tapi doktor pakar bius dh cucuk bius kat aku.. so perasan tu hilang.. lepas dh sedar aku rasa sakit sangat sangat. seriouslah memang sakit. lepas dah sedar dari bius, sakit belah pisau semua kau akan dapat rasa. tapi Alhamdulillah..aku masih dalam tahap biasa, dan tak melibatkan organ dalaman..cuma doktor kata boleh tumbuh balik. ni pon aku kena pantang makan takut luka bernanah. haih, rindu ayam rindu air sejuk rindu ikan parang rinduu semua yang aku tak boleh makan. paling tak boleh blah bila aku dah la kena pantang, akak aku pulak pergi masak ikan parang bakar pergh geramnya tgok! sedap kot lagi lagi dengan kicap pedas wuish kempunan weh!! nak nanes.. :') enn  tp apakan daya, hamba ini lemah. kena tabah jelah hadapi dugaan berpantang bagai. em so saddd. aku tak tahu nak kata apa but thanks for their supported.

so this all for today..soon will be update!

yang manis,
Ummi Hanisah :)

4 comments: